Kesoplättar

Vaknade ruskigt tidigt idag och kunde inte alls somna om, så det var lika bra att ta sig upp ur sängen redan klockan halvsex... Fördel att man har en lång lördag framför sig, nackdel att man blir så fruktansvärt trött framåt fyra-rycket... 
 
Tidig lunch för mig, sen frukost för dottern, passade därför på att göra något jag tycker är supergott samtidigt som det inte är allt för onyttigt heller. Går att variera med massor av olika tillbehör förstås, precis som alltid. Färsk frukt på sommaren, sylt på vintern - åtminstonde för mig! 
 
Det närmar sig flytt för oss härhemma, bara några få dagar kvar tills vi får flytta tillbaka till vår nyrenoverade lägenhet - gissa om vi längtar nu! Har under lite mer än ett år bott i ett "evakueringsboende", en förvisso ganska bra lägenhet, men liten och dåligt med förvaring. Nu kommer vi tillbaka till vårt riktiga hem där vi kan fixa till det hur bra som helst. Nedräkning pågår... ;)
 
Kesoplättar för två:
 
250 g Keso
2 ägg
3 msk vetemjöl
½ tsk salt
En skvätt olja att steka i
 
Rör ihop ingredienserna i en bunke
Stek i olja på medelhög värme i en stekpanna (eller plättlagg om du äger någon!)
Jag tar lite mer än en matsked smet till varje plätt, vänd när plätten börjar stelna till i kanterna
Stek andra sidan
 
Servera med sylt, frukt, bär eller vad du har hemma!
Smaklig spis!
 
 
brunch - frukost - recept - vardagsmat