Kycklingmarinad

Under vinterhalvåret saknar jag verkligen matlagning utomhus, jag saknar grilldoften, tändvätska och grillkol. Jag saknar getingsurr och fågelkvitter. Jag saknar solen i ögonen och vinden i håret. Jag saknar ljudet av grannens gräsklippare...
 
Jag får försöka ta det näst bästa och "grilla" inomhus, så jag lade kyckling i marinad och lät den gå färdig i grillpannan. Denna kycklingvariant kan man göra som spett till en buffé, eller äta som den är med en god gratäng eller en grönsallad till. Funkar lika bra varm som kall faktiskt! Jag förberedde mina kycklingfiléer genom att skära smalare långa bitar, varje filé blev 4 längre bitar, detta för att både bli säker på att kyckligen går klar och för att det fastnar mer marinad på varje bit...
 
400 g kycklingfilé
 
2,5 dl Oyster sauce
2 dl sweet chili-sås
1 dl olja
1 tsk grillkrydda
 
Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke
Skär till kycklingen efter eget val
Lägg kycklingen i marinaden och massera runt ordentligt
Låt stå i kylen 2-3 timmar före stekning (eller gärna över natten om du har möjlighet!)
Grilla/stek kycklingen på medelvärme tills den blir genomstekt och du inte längre ser något rosa köttsaft
 
Jag brukar marinera i dubbla plastpåsar, då kan jag massera genom påsen och inte vara rädd för att det ska läcka, när det sedan är dags att grilla/steka kan man trä upp kycklingen på spett eller låta den vara som den är.
 
 
festmat - kyckling - middag - middagstips - vardagsmat